Tehostettu palveluasuminen

Tehostetussa palveluasumisessa tuemme asukkaiden omatoimisuutta ja luomme turvallisen ja kodinomaisen asumisympäristön yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa. 

Tammenlehväkeskuksessa asukkailla on käytössä oma huone, jossa on wc/kylpyhuone. Huoneiden koot vaihtelevat 19-25 m² välillä. Asuinhuone kalustetaan ja sisustetaan asukkaan omilla huonekaluilla, tekstiileillä ja rakkailla tavaroilla. Tarjoamme jokaiseen asukashuoneeseen säädettävän sähkösängyn. Lisäksi asukkaiden käytössä on yhteinen ruokailutila ja päiväsali. 

Henkilökunta huolehtii asukkaidemme hyvinvoinnista ympäri vuorokauden. Asukkaamme voi halutessaan osallistua toimintakykyä ylläpitävään kulttuurikuntoutukseen ja ohjattuun ryhmätoimintaan. 

Asukas maksaa asumisestaan vuokraa, joka on 540-590 euroa huoneen koosta riippuen. Lisäksi asukas maksaa mm. kotihoidon asiakasmaksun, ateriakulut sekä omat lääkekulunsa. Hoito- ja asumiskustannuksiin on mahdollisuus saada eläkettä saavan hoitotukea ja asumistukea Kelalta. Avustamme asukasta etuuksien hakemisessa. 

Tehostetussa palveluasumisessa korostamme ikäihmisen elämänlaadun merkitystä ja vahvistamme elämän merkityksellisyyden kokemuksia ja kokonaisvaltaista hyvinvointia terveyden heikentyessä. 

Tehostettu asuminen on Tampereen kaupungin ostopalvelua ja asukasvalinnat tekee kaupungin Asiakasohjaustyöryhmä. Lisätietoja Tampereen kaupungin verkkosivuilta. Huoneet ovat viihtyisät ja yhteistilassa on mukava kokoontua.