Kulttuurikuntoutus

Kulttuurikuntoutus tutustuttaa kuntoutujat erilaisiin soveltavan taiteen toimintamuotoihin, joiden avulla he voivat jäsentää omaa henkilö- ja kokemushistoriaansa. Toimintamuodot voivat olla esim. draamapohjaisia menetelmiä, musiikkia, luova liikeilmaisu, sanataide, mitä vain taiteen ja kulttuurin eri kentiltä. 

Kulttuurikuntoutuksen tarkoituksena on tukea aktiivista osallistumista elämyksellisten prosessien kautta, jossa tärkeänä näkökulmana on yhdessä tekemisen kokemus. Kulttuurikuntoutuksen rooli on ennaltaehkäisevä.Toiminnan avulla kuntoutujat voivat saada vertaistukea koettuihin elämänvaiheisiin, voimaantua luovan ilmaisun kautta ja saada ryhmämallisista toiminnoista sosiaalista virkistäytymistä. 

Kulttuurikuntoutuksen tavoitteena on olla apuna kuntoutujien ja asukkaiden henkisen vireyden ja toimintakyvyn säilyttämisessä sekä sosiaalisen virkistäytymisen lisäämisessä. Jokaisessa ihmisessä olevaa luovuutta voidaan hyödyntää kuntoutujien tai asukkaiden taide- ja virikeryhmien psykososiaalisessa kuntoutuksessa. 

Kuntoutujille tarjotaan aktivoivana viriketoimintana useasti liikuntaa eri muodoissa mm. toiminnalliset peliryhmät, ulkoilut sekä luovaa kulttuuritoimintaa eri kulttuurimuotojen alueilla mm. kirjallisuus, musiikki, taide, valokuvaus. 

Tutustu kulttuurikuntoutuksen viikko-ohjelmaan, josta ilmoitetaan uutispalstalla.

OP4_3036

Naurua on riittänyt enemmän kuin koko vuonna, mieliala kohonnut täysin ja ruokakin ollut hyvää.

Yhdessä
Vuoden 2017 aikana Tammenlehväkeskuksen asukkaat, kuntoutujat ja henkilökunta ovat taiteilleet neljä taideteosta ”Yhdessä”- teeman mukaisesti. Taideteokset ovat olleet nähtävillä Tammenlehväkeskuksen taidetapahtumassa 4.10.-18.10.2017.